Pluggåsna


Sådärja, nu har man satt sig vid skolbänken igen! Fy fan i helvettet, hehe ne så illa är det inte än och jag tror inte det kommer bli så farligt heller, det verkar jävligt soft. Eller det kommer bli det man gör det till efter som man kommer jobba nästan helt självständigt...så jag tänkte försöka att inte lata mig allför mycket hahah. Men iaf skolan..ett stooort trä hus, skit kallt, typ 7 meter till tak och jag kan lova att där finns det gott om spöken!  Lärarna heter bengt och diego och klassisarna är ca 17 pers indelat på två kurser..och hitills är alla snälla iaf=P
Än så länge har vi inte fått så mkt information om vad vi ska göra vi har mest läst texter och kollat på dokumentärer, men det blir väl mer uppstyrt nästa vecka skulle jag tro! Nu är jag sjukt hungrig och ska kila ner till köket och fixa nått ätbart!


Taget från mitt fönster där jag bor...balkongen där är en del av skolans terass hahaha. såå nära skolan bor jag, blir nog ingen skolkning från min sida iaf...kan ju bli avslöjad ganska lätt om man säger så!

Mitt nya hem!

Här har vi mitt fina lilla rum, ca 1300 kr/månaden  med vatten, el,internet och allt sånt där man behöver som typ dammsugare å tvättmsskin å sånt tjaffs. egentligen är det här ett hostel och det kostar ca 100 kr per natt så man tjänar ganska mkt på att betala för en månad. Får se hur länge jag stannar här men minst en månad iaf men sen nr jag har börjat lära mig vart saker och ting finns i den här stan kanske jag flyttar till nått större, men jag vet inte för skolan ligger precis här intill så det är soft som fan!! dessutom är det helt sprillans nytt, ingen har bott i mitt rum innan, när de visade mig rummet höll en snubbe på att sätta upp duschgrejer och installera kranarna, sprillans alltså!


Här är min säng..jag köpte nya sängkläder, fanns iofs det här men jag ville ha ett sånt vanligt täcke som man har hemma ingen jävla filt så jag köpte ett täcke och fick påslakan och lakan på köpet



Sååå ser hela rummet ut...liiitet alltså
  

valparaiso mi amor!!


Idag bar det av till valparaiso..wieeee HAVET!!! underbart fint!! Bilden visar valpo där i bakgrunden och jag står på en strand två ställen därifrån, typ 20 min med buss! Gissa vart jag ska bada i sommar!! vattnet är alldeles blååått, påminde mycket om södra europa!





Här är jag och ales pappa som har hjälpt mig med allt, precis allt!!! Suuuperduper snäll! om det inte varit för honom vet jag inte hur allt hade gått, chile är inte som europa..här behöver man proffs som kan grejerna! hehe men jag börjar lära mig lite smått om hur allt funkar här...men jag fattar fortfarande inte riktigt hur dom dä jävla pengarna funkar haha

Nu har jag även hittat  ett litet rum som jag ska bo i den första månaden, ska lägga upp lite fler bilder snart men måste vänta tills kameran laddats klart! Yessss


Los Pacos


Yes box nu har vi precis kommit hem från en liten stadstur, egentligen skulle vi till ett shopping center men gick förbi lite sevärdigheter på samma gång, här tex en "paco" som dom säger här alltså en polis fast paco får man absolut inte kalla  dom för då hamnar man i finkan sägs det här! Typ som polis polis potatis gris kanske fast lite värre då=P   men iaf...kommer inte ihåg vad för hus han står och vaktar men det var nått viktigt iaf hahha (claudia du vet väl, du är fan från chile) ;)
Förövrigt så är jag ju lika snygg på bilderna som vanligt hhahaha kanske inte:P







Och här har vi kvällens guider, carolina och camila (ales syrra och hennes kusse) Superduper snälla!! dom har lärt mig sjukt mycket saker och hjälper med allt! Mina chilenska skyddsänglar kan man säga!=)






Imorn far vi till valparaiso där jag ska bo resten av chile tiden, ska bli najsiigt men endå lite tråkigt för jag har kul som fan här..men skolan börjar på måndag så dags å dra! Och nu dags att borsta tänderna, natti natti!!

En liten myra i storstan!

Igår åkte vi upp till en topp där man ser ut över hela santiago, santiago ser ut så här gånger tre!! GIGANTISKT!!
och det är skitfint här, vart man än tittar ser man berg!
När jag kom upp på toppen såg allt ut som en tavla sårt att fatta att det är på riktigt men är ju van med lilla stockholm om man säger så!
Yes yes nu är det dags att börja röra på sig, vi har suttit inne hela dagen och chilat bara men nu ska vi ut på lite stadsliga äventyr, måste köpa en kontakt t datorn så jag kan ladda batteriet...kabeln funka fan inte här!
TjingPling!




CRAZY STORT!!


This is santiago!! eller iaf en pytteliten del, den här bilden tog jag ifrån lägenheten där ales syrra bor..helt sjuuukt!! Nittonde våningen, man ser allt allt allt..bilden visar inte ens en bråkdel.



Im off to chileeee...

Im off to chile...yes det gick, allt går om man vill! Nu jävlar ska här partas;) Sitter just nu på en flygplats i sweizch, alltså hur stavar man det jävla landet??? Aja ni hajar vad det står..chokladlandet, vad jag än tittar på här är det antingen choklad eller brunfärgat! Tjockisar.
Jag är smått uttråkad så tur att jag kunde koppla upp mig på nätet iaf, är fortfarande lång tid tills flyget går, en tolv timmars resa som först tar mig till brasilien, så jävla coolt..jag hoppas lite på att det kommer komma amazonas indianer och kapa planet, fatta najs!! Då ska jag joina deras stam! 
Ne nu ska jag kolla runt lite här och se om jag hittar en toa så man slipper bråka med alla på flyget sen när alla ska stå i pisskön!

Tjingpling på er...här är min väska förresten, den vägde 28 kg men man får egentligen bara ha med sig 20 kg..fast hon i incekningen tyckte att jag var så jävla het så hon gav mig ingen övervikt! YEAH!;)

Here We Go!



Hejs svejs i lingonskogen, nu var det min tur att ta del av denna hysteriska bloggvärld. Eftersom jag snart flyr min kos tänkte jag att det vore lättast att skriva allt som kommer att hända på en blogg istället för att maila alla en efter en, assmart! Så från och med nu får ni kolla in läget här istället då jag nu slutar att lägga upp bilder på bilddagboken, eller njae jag kanske lägger upp där om det är nått najs jag vill visa i mängder men annars så kommer jag lägga upp bilderna här.
Förövrigt så är det bara 11 dagar kvar tills jag drar, fy fan i helvetet, 11 dagar går ju skit fort  så jag måste börja förbereda mig mentalt så jag inte skiter på mig på arlanda sen. Jag måste läsa ut en bok också på elva dagar vilket typ är som en minut för mig i bokläsning, jag är skit seg på att läsa..men den måste återlämnas innan jag drar så bäst att lägga på ett kol!  Men som sagt var check this out och häng på så kommer det nästan kännas som om ni  också är i Chile sen! hehe








RSS 2.0